Bodywork

Bodywork (ook wel lichaamswerk) is een verzamelnaam voor divers lichaamsgerichte methoden en technieken om de natuurlijke stroom van levensenergie en levenslust in jezelf vrij te maken en te versterken. Bodywork brengt je rechtstreeks in contact met je gevoel, met je persoonlijke kracht, kwaliteiten en met wat voor jou wezenlijk is. Het is daarmee een krachtige manier om tot de kern te komen en de gedachten die je leerproces frustreren te omzeilen.

De-blokkeren van levensenergie

De natuurlijke stroom van je levensenergie raakt in de loop van je leven vaak steeds verder gestagneerd door onverwerkte emoties en externe druk die niet of niet meer bij je past. Op lichamelijk niveau uiten die zich in chronische spierspanning, een gebrek aan energie en uiteindelijk ook in stress-gerelateerde fysieke klachten. Op emotioneel en mentaal niveau kunnen ze leiden tot een vervlakking van je gevoelsleven, verminderde veerkracht, beperkende overtuigingen, piekeren, depressie en andere psychische of psychosomatische klachten.

Deze stagnatie van je levensenergie leidt op den duur tot een neiging om jezelf op allerlei gebieden van je leven steeds meer in te houden, af te sluiten en een afwachtende houding aan te nemen.

Sterke combinatie

Mijn ervaring is dat het zinvol kan zijn om Bodywork te combineren met coaching of counseling en daarmee bewust te kiezen voor een holistische benadering. Vooral voor cliënten die van nature snel rationaliseren en erg “in hun hoofd leven” is een lichaamsgerichte aanpak effectief en efficiënt.  We zijn immers niet alleen ons brein of alleen ons lichaam. Onze gedachten en emoties hebben een directe invloed op ons lijf en hoe we ons (fysiek) voelen en omgekeerd.

In de reguliere geestelijke gezondheidszorg wordt (gespreks)therapie steeds vaker gecombineerd met diverse vormen van lichaamswerk omdat daarmee het helingsproces van de patiënt of de cliënt wordt ondersteund en de behandeling effectiever wordt.

Informatie

Tel.: 06-15313700
E-mail: info@elysion.nl